26 Nisan 2014 17:04 | |
Elysian | Taratorlu Barbunya Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Barbunya için 2 su bardağı barbunya 1 orta boy soğan 2 adet orta boy domates 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kesme şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet yeşil biber 2 diş sarımsak Tarator için 1 subardağı süzme yoğurt 1 /2 su bardağı mayonez 1 su bardağı ceviz içi 1 yemek kaşığı sirke 2 diş sarımsak 1 ça bardağı galeta unu 1 tatlı kaşığı tuz Barbunyanın yapılışı: 1- Barbunyaları ayıklayın, yıkayın ve 15 dakıka kadar haşlayarak süzün. 2- Yağı kızdırın, ayıklayıp yıkadığınız ve minik küpler halinde doğradığınız soğanı ve küçük doğranmış yeşil biberi diriliği kaybolana kadar kavurun. 3- Domatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve küp halinde doğrayarak kavurduğunuz soğana ilave edin. 4- Soğan ve domates özleşene kadar 3-4 dakika kadar kavurun. 5- Şeker , ezilmiş sarımsak, barbunya ve tuz ile 1 çay bardağı su ilave ederek kaynayana kadar orta hararetli ateşte, kaynayınca kısık ateşte20-25 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Yemeğiniz yağında kalmasına dikkat edin. Taratorun yapılışı: 6- Sarımsakları ayıklayıp tuz ile ezin, Mayonez ve yoğurt ile karıştırarak çırpın. 7- Galeta unu, ceviz, sirke ,zeytinyağı ve tuzu da karıştırıp özleştirin. 8- Barbunyayı soğuyunca servis tabağına alın. 9- Üzerine hazırladığınız taratoru serin. Kıyılmış maydonoz ve kırmızı pul biber ile süsleyin. (lezzetyolu) |