IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Enginarlı Zeytinyağlı Sultani Bezelye Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
29 Nisan 2014 13:22
Elysian
Enginarlı Zeytinyağlı Sultani Bezelye


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme listesi

½ kg sultani bezelye (çok körpe olmalı)
2 ad. çanak enginar
4-5 ad. taze soğan
15-20 ad. arpacık soğan
½ çay bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı temiz su
½ demet dereotu

Enginarlı zeytinyağlı sultani bezelye nasıl yapılır?

1-Sultani bezelyeleri tıpkı fasulye ayıklar gibi ayıklayın. Kılçığı tek tarafında olur. Körpe olduğu için hemen kopar dikkatlice ayıklayın.

2-Arpacık soğanları ayıklayıp zeytinyağında çevirmeye başlayın. Pirinci kaynamaya yakın su içerisinde beklemeye alın.

3-Taze soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra parmak parmak doğrayın. Enginarları uzun şeritler halinde 7-8mm kalınlığında doğrayın. Bu işlemleri yaparken limonlu suda bekletin ki kararmasın.

4-Arpacık soğanlar yanmadan yumuşamaya başladıklarında enginarları ve taze soğanları ekleyin. Hafifçe yağda döndürdükten sonra suyunu verip tuzunu atın. Kapağını kapatın.

5-Orta ateşte 15 dakika sonra kaynayan tencereye sultani bezelyeleri ekleyin. Enginarları zedelemeden alt üst edin. Kapağını kapatıp altını kısın. 7 dakika sonra pirinçleri süzüp ilave edin. Sallayarak karıştırın. Kapağını kapatın. 13 dakika sonra altını kapatın.

6-Dereotunun yarısını sapsız kıyıp içine atın. Hafifçe karıştırıp üzerine bir dem bezi, kağıt havlu koyup soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yine üzerine dereotu ve zeytinyağı gezdirip servis edin.

Sultani bezelyeler bu tarifle biraz diri kalacaklar siz çok yumuşak severseniz daha uzun süreli pişirebilirsiniz.

(lezzetyolu)

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı