03 Mayıs 2014 10:47 | |
Elysian | Gerdan Böreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 kuzu gerdanı Tuz karabiber 4 adet yufka 4 kepçe etsuyu Yarım kg yoğurt 4 diş sarmısak 1 çorba kaşığı pulbiber 3 çorba kaşığı tereyağı Gerdan Böreği Yapılışı GERDAN etini temizleyip yıkayın ve haşlayın. Suyunu süzdüğünüz etleri ince ince didikleyin. İçine tuz ve karabiber katıp karıştırın. Yufkaları dörde bölün. Her parçanın ortasına et koyup, sigara böreği gibi sarın. Yufkaların üzerine sıvıyağ ve su karışımı sürüp fırında kızartın. Daha sonra kenarları yüksek bir tepsiye börekleri dizin. Üzerine 4 kepçe sıcak et suyu gezdirin. Sıcak fırına sürün. Börekler etsuyunu içine çekinceye kadar pişirin. Daha sonra üzerine sarmısaklı yoğurt ve 3 çorba kaşığı tereyağında yakılmış pulbiber gezdirip, servis yapın. (sofra) |