IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Zerde Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Mayıs 2014 03:05
Cappy
Zerde


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

5 su bardağı su
1 çay bardağı baldo pirinç (100 gr.)
5 yemek kaşığı şeker
1 tutam safran, kaşığın ucunda zerdeçal
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı gülsuyu
1 fiske tuz
Arzuya göre badem, fındık, fıstık


Zerde Nasıl Yapılır?

1 su bardağı sıcak suya safranı atın ve rengini vermesi için kenarda bekletin.
4 su bardağı su ve yıkanmış pirinci tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın, ağzı kapalı olarak pişmeye bırakın.
Pirinçler açılınca safranlı suyu zerdeye ilave edin. Zerdeçali ve şekeri ve tuzu da ilave edin.
Kıvamlı bir hal alana kadar pişirin. Yani pirinç ve su bütünleşmiş, özlü bir görüntüsü olmalıdır.
Ocaktan aldığınız zerdeye gül suyu ve vanilyayı ekleyin.
Üzerini yine evde olan çerezlerle süsleyip servis edin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı