IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Krem Katalan Tarifi (İspanyol Mutfağı) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Mayıs 2014 20:22
Elysian
Krem Katalan Tarifi (İspanyol Mutfağı)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 kahve fincanı süt,
1 adet çubuk tarçın
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay fincanı tozşeker
4 adet yumurta sarısı
Üzeri için: 4 çorba kaşığı tozşeker

Krem Katalan Yapılışı

SÜT, çubuk tarçın, limon kabuğu, vanilya ve portakal kabuğunu tencereye alıp 3-4 dakika pişirin. Ayrı bir yerde mısır nişastası, tozşeker ve yumurtayı iyice Krema kıvamına gelince, kaynayan azar azar bitene dek ekleyip sürekli karıştırın. Ocağa alıp, 2 dakika pişirin ve ocaktan alın. Servis kaselerine pay edip, donana dek buzdolabında dinlendirin. Üzeri için tozşekeri tavaya alıp, karamelize olana karıştırarak pişirin. Kaselerin
üzerine döküp servis yapın.

(Sofra)

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı