04 Mayıs 2014 20:22 | |
Elysian | Krem Katalan Tarifi (İspanyol Mutfağı) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 kahve fincanı süt, 1 adet çubuk tarçın 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay kaşığı vanilya 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çay fincanı tozşeker 4 adet yumurta sarısı Üzeri için: 4 çorba kaşığı tozşeker Krem Katalan Yapılışı SÜT, çubuk tarçın, limon kabuğu, vanilya ve portakal kabuğunu tencereye alıp 3-4 dakika pişirin. Ayrı bir yerde mısır nişastası, tozşeker ve yumurtayı iyice Krema kıvamına gelince, kaynayan azar azar bitene dek ekleyip sürekli karıştırın. Ocağa alıp, 2 dakika pişirin ve ocaktan alın. Servis kaselerine pay edip, donana dek buzdolabında dinlendirin. Üzeri için tozşekeri tavaya alıp, karamelize olana karıştırarak pişirin. Kaselerin üzerine döküp servis yapın. (Sofra) |