06 Mayıs 2014 12:51 | |
Cappy | Çirişli Bulgur Pilavı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 250 gr. çiriş otu 1 orta boy soğan 1.5 su bardağı pilavlık bulgur 3 su bardağı su 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 yemek kaşığı tereyağı 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz pilav yapımı Çirişli pilav nasıl yapılır? Soğanı küp küp doğrayıp, tereyağı zeytinyağıyla beraber tencereye alın. Hafif sararana kadar kavurun. Çiriş otunu küçük doğrayıp soğana ekleyin. 2-3 dakika kadar çirişleri soteleyip bulguru ve suyu ilave edin. Tuzunu ve haşlanmış nohutu ekleyip karıştırın ve kapağını kapatın. Kaynamaya başlayan pilavın altını kısın. Suyunu çekince altını kapatıp dinlenmeye bırakın. Dinlenen pilavı tercihen yoğurt ve taze soğan, turşuyla beraber servis edin. |