06 Mayıs 2014 12:58 | |
Cappy | İçbaklalı Dereotlu Pilav Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: *2 su bardağı pirinç *2 su bardağı haşlanmış iç bakla (ben dondurulmuş kullandım) *3 su bardağı su (pilav için) *1 yemek kaşığı sıvıyağ *1 yemek kaşığı tereyağ * yarım demet dereotu. *Tuz Yapılışı: * İç baklaları yıkayıp tencereye alın, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. *Orta ateşte kabukları yumşayıncaya kadar pişirin ve süzün. *Pirinci ılık tuzlu suda 20 dk. bekletin ve soğuk sudan geçirin. *Pilav tenceresine su, tereyağ, tuz ilave edin, kaynamaya bırakın. *Kaynayan suya içbaklaları ve pirinçleri ilave edin. *Tekrar kaynamaya başlayınca ocağı yarıma getirip kısın. *Suyunu çekmeye başlayıp pilavların üzeri göz göz olunca tencereyle kapağın arasına 2 kat kağıt mutfak havlusu koyun ve ocağın ayarını kısığa getirip 15 demleyin. *Servis yapmadan önce ince kıydığınız dereotunu pilava ilave edip pilavı yavaşça harmanlayın. |