IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: İçbaklalı Dereotlu Pilav Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Mayıs 2014 12:58
Cappy
İçbaklalı Dereotlu Pilav



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler:

*2 su bardağı pirinç

*2 su bardağı haşlanmış iç bakla (ben dondurulmuş kullandım)

*3 su bardağı su (pilav için)

*1 yemek kaşığı sıvıyağ

*1 yemek kaşığı tereyağ

* yarım demet dereotu.

*Tuz


Yapılışı:

* İç baklaları yıkayıp tencereye alın, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin.

*Orta ateşte kabukları yumşayıncaya kadar pişirin ve süzün.

*Pirinci ılık tuzlu suda 20 dk. bekletin ve soğuk sudan geçirin.

*Pilav tenceresine su, tereyağ, tuz ilave edin, kaynamaya bırakın.

*Kaynayan suya içbaklaları ve pirinçleri ilave edin.

*Tekrar kaynamaya başlayınca ocağı yarıma getirip kısın.

*Suyunu çekmeye başlayıp pilavların üzeri göz göz olunca tencereyle kapağın arasına 2 kat kağıt mutfak havlusu koyun ve ocağın ayarını kısığa getirip 15 demleyin.

*Servis yapmadan önce ince kıydığınız dereotunu pilava ilave edip pilavı yavaşça harmanlayın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı