06 Mayıs 2014 16:05 | |
Elysian | Ilık Somonlu Salata Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Yarım kg somon balığı filetosu 100 gram çalı fasulye 6 adet kuşkonmaz 1 demet marul 1 demet taze soğan 1 demet dereotu 1 demet roka 1 adet salatalık 1 adet patlıcan 1 adet kabak 1 adet havuç 1 adet soğan 6 adet enginar kalbi 1 tatlı kaşığı balık çeşnisi 1 çay bardağı zeytinyağı Sos için: 1 su bardağı organik zeytinyağı 1 adet limon suyu Yarım çay bardağı soya sos Yarım çay bardağı sirke 1 tatlı kaşığı tozşeker tuz Ilık Somonlu Salata Yapılışı 1 SOMONUN pullarını kazıyıp filetosunu çıkarın. 4 mm kalınlığında dilimleyin. Soğanı rendeleyip sıkarak suyunu çıkarın. 2 Somon dilimlerini soğan suyu, balık çeşnisi ve zeytinyağı ile marine edin. Bu arada sebzeleri yıkayıp suyunu süzün. 3 Kabak, patlıcan ve fasulyeleri şerit şeklinde doğrayın. Kaynar suda 1 dakika haşlayıp diriliklerini kaybetmemeleri için buzlu suya koyun. 4 Yeşil soğan, roka, dereotu, marul, kuşkonmaz ve salatalığı irice doğrayıp harmanlayın. 5 Servis tabağına alın. 6 Balıkları ızgara veya tavada pişirin. Ilındıktan sonra yeşilliklerin üzerine yerleştirin. Sosu hazırlamak için bütün sos malzemesini bir kapta çırpma teliyle karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirin. 7 Enginar kalbinin yapraklarını içten dışarı doğru açıp çiçek şekli verin. 8 Havucu temizleyip ince şerit halinde kesin ve enginarla birlikte servis tabağına yerleştirip servis yapın. (Sofra) |