14 Mayıs 2014 21:36 | |
Burce | Safranlı pırasa çorbası Malzemeler: 2 yk sıvı yağ 2 büyük doğranmış soğan 1/2 kg pırasa (3 parmak kaşınlığında doğranmış) 1/2 kg kadar patates (soyulup küp küp doğranmış) 2 yk safran (tel tel olandan Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. toz olmayacak) 1 yk kimyon 2 lt tavuk suyu 4 yk beyaz şarap 4 yk krema 2 yk limon suyu tuz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. karabiber süslemek için yeşil bir sebze (frenk soğanı ya da maydanoz olabilir) Tarifi: Tencereye yağı koyup ısıtın. Soğanı yumuşayana kadar kavurun. Pırasa Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. patates Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. safran ve kimyonu koyup üzerine tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Patatesler yumuşayınca çorba olmuştur. (Düdüklüde yaparsanız 5 dk'da olur Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. değilse patatesin büyüklüğüne göre 10 dk ve daha fazla sürebilir). Patateslerin çok da paramparça olmasını beklemeyin. Çorbayı çubuk blenderla çırpıp üzerine şarap ve kremayı ekleyin. Sonra limon suyunu da ekleyip karıştırın. Süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! - Eğer çorba çok yoğun olmuşsa biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Eğer çok seyrekse biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz. |