IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Biber Mısır ve Patlıcanlı Harç Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
14 Mayıs 2014 21:45
Burce
Biber Mısır ve Patlıcanlı Harç

Malzemeler:

30 cl. (2 1/2 su bardağı tuzsuz tavuk (ya da hindi) suyu
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
350 g mantar (her biri 4'e bölünmüş)
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 orta boy patlıcan (kabuğu soyulmadan, küçük küp biçiminde doğranmış)
10 g (2 tatlı kaşığı) tuzsuz tereyağı
1 iri pırasa (ayıklanıp, doğranmış)
2 çorba kaşığı soğan (doğranmış)
2 iri dolmalık kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra. 1x2,5 cm boyutlarında şeritler halinde kesilmiş)
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı biberiye
1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1 1/2 çorba kaşığı sirke
5 iri taze mısır (haşlanıp taneleri ayıklanmış)
5 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş)

Tarifi:

Bir tencereye tavuk (ya da hindi) suyunu koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tavuk suyunu 12,5 cl. (1/2 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın. Sonra tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın.
Kalın dipli bir tavaya zeytinyağının yarısını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca mantarları ekleyip, 1 dakika sote ettikten sonra, tuzu ve patlıcanları katarak, tavanın üstünü örtün ve patlıcanları suyunu bırakıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin. Tavanın üstünü açıp, sık sık karıştırarak, karışımı 10 dakika daha pişirin. Tavayı ateşten alıp, karışımı bir kâseye boşaltın.

Tavaya kalan zeytinyağını ve tereyağını koyup, yeniden orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince pırasaları ve soğanları koyup, tavanın üstünü örterek, sebzeleri 1 dakika pişirin. Tavanın üstünü açıp, biber parçaları, sarımsaklar, biberiye, limon suyu ve sirkeyi ekleyerek, karışımı biberler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin.

Sonra tavayı ateşten alıp, karışımı kâsedeki patlıcan - mantar karışımına katın. Mısır taneleri, ufalanmış ekmekiçi ve tenceredeki tavuk suyunu ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, kullanıncaya kadar bir kenarda soğumaya bırakın.

Not: Bu harcı tavuk etleri yanında kullanabilirsiniz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı