14 Mayıs 2014 21:53 | |
Burce | Kurutulmuş Domates ve Beyaz Peynirli Enginar Bu tarif ile günlük C vitamini ihtiyacınızın %55′ini ve kalsiyum ihtiyacınızın %23′ünü karşılayacaksınız. Lif açısından çok zengin, karaciğerin en yakın arkadaşı ve yapılan araştırmalara göre antioksidan zenginliği açısından 1000 gıda içerisinden 7. sırada yer alan bu muhteşem sebzeyi farklı şekillerde tüketmeliyiz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 4 büyük enginar (yapraklı) 2 bardak tam tahıl ekmek kırıntısı (bayat ekmekleri rondodan geçirin) 1 bardak beyaz peynir (ufalanmış – light kullanabiliriz) 2/3 bardak kurutulmuş domates (geceden ılık suda bekletin ve küçük parçalar şeklinde doğrayın) 1/2 bardak taze fesleğen yaprakları (ellerinizle parçalayın) 4 diş sarımsak (küçük doğranmış) 1/4 çay kaşığı tuz 1/4 çay kaşığı karabiber 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı limon suyu 2 bardak tavuk suyu (isterseniz su kullanabilirsiniz) Hazırlanışı: 1- Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. 2- Bir kasenin içinde ekmek kırıntısı, peynir, domates, 2 sarımsak, fesleğen, tuz ve karabiberi 1 kaşık zeytinyağı ile karıştırın. 3- Enginarlarınızın dış yapraklarını temizletip ortasını ayıklatın. (enginarcılar bunu dolmalık olarak bilir). Yaprakların uç taraflarını bir makas ile kesin.. 4- Enginarların ortasına karışımdan birer kaşık koyun. Kalan karışımı yaprakların üstüne serpiştirin. 5- Fırına girebilen bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağında kalan sarımsakları ısıtın (30 saniye). İçine tavuksuyu ve limonu ekleyip kaynatın. Enginarları bu kaba yerleştirin ve üzerini folyo ile kapatarak fırında 50 dakika pişirin. Folyoyu bu aşamada çıkartın ve 10 dakika daha, enginarların üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin. |