14 Mayıs 2014 22:12 | |
Burce | Ebegümeci Yemegi Ebegümeci Yemegi tarifi Malzemeler : * 1 kg. ebegümeci * 2 adet büyükçe kuru soğan * Yarım çay bardağı zeytinyağı * Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç * 1 adet kesmeşeker * 1 çay fincanı sıcak su * tuz Ebegümeci Yemegi yemeğinin hazırlanışı: Ebegümecileri yıkayıp sapları ve yapraklarını 3-4 cm. boyunda doğruyoruz.Soğanı yemeklik şekilde doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz.Doğradığımız ebegümecileri ekleyip ocağın altını kısıyoruz.Ebegümeciler önce su salıyor.Yumuşayıp saldığı suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.Sonra sıcak su ve kesme şekeri ekleyip 2- 3 dk. daha kaynatıp pirinci ekliyoruz.Tuzunu katıp pirinçler piştiğinde ocaktan alıp servis yapıyoruz.Dilerseniz yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz |