IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Portakal Soslu Sebzeli Mezgit Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
17 Mayıs 2014 14:07
Elysian
Portakal Soslu Sebzeli Mezgit


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 paket Ispanak
1 paket Patates
1 paket Mezgit Fileto
1 küçük kutu krema
1 baş sarmısak
3 orta boy soğan
tuz
karabiber
1-1.5 su bardağı süt
Zeytinyağ (kızartmak için)
Bir buçuk kahve fincanı sirke
Biraz rendelenmiş kaşar peyniri
1 küçük kutu doğranmış domates
2-3 adet sivri biber
2 adet defne yaprağı
5 çorba kaşığı un
Tarator için:
1 kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı zeytinyağı
3 dilim bayat ekmek
Ceviz
fındık
4 diş sarmısak
Portakal sos için:
Yarım kahve fincanı sirke
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 adet ekşi portakal (1 adet mandalina karıştırılabilir), tuz

Portakal Soslu Sebzeli Mezgit Yapılışı

PATATESLER‹ tepsiye dizin. Süt, krema, sarmısak, tuz ve karabiberi karıştırıp, üzerine dökün. 210 derece fırında sütü çekene dek pişirin. Ayrı bir yerde soğanları doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvıyağda pişirin. Üzerine ıspanağı dökün. Çok az tuz, karabiber ve sarmısağı ekleyip, ateşi kapatın. Pişen patatesleri fırın kabına alıp, yanına ıspanakları dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, kaşarlar eriyene dek fırında bekletin. Ayrı bir yerde doğranmış domatesi, sıvıyağı, sivribiberi ve 2 adet defne yaprağını pişirin. Bu karışımı fırından çıkardığınız patates ve ıspanakların üzerine dökün. Ayrı bir yerde tarator malzemesini karıştırın. Mezgit filetoları 5-6 çorba kaşığı un, karabiber ve tuza bulayıp, kızartın. Portakal sos malzemelerini karıştırıp, kızarttığınız mezgitlerin üzerine dökün. Sos çektikten sonra fırından çıkardığınız patates ve ıspanakların üzerine koyup, taratorla birlikte servis yapın.

sofra

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı