17 Mayıs 2014 14:07 | |
Elysian | Portakal Soslu Sebzeli Mezgit Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 paket Ispanak 1 paket Patates 1 paket Mezgit Fileto 1 küçük kutu krema 1 baş sarmısak 3 orta boy soğan tuz karabiber 1-1.5 su bardağı süt Zeytinyağ (kızartmak için) Bir buçuk kahve fincanı sirke Biraz rendelenmiş kaşar peyniri 1 küçük kutu doğranmış domates 2-3 adet sivri biber 2 adet defne yaprağı 5 çorba kaşığı un Tarator için: 1 kahve fincanı sirke 1 kahve fincanı zeytinyağı 3 dilim bayat ekmek Ceviz fındık 4 diş sarmısak Portakal sos için: Yarım kahve fincanı sirke Yarım kahve fincanı zeytinyağı 1 adet ekşi portakal (1 adet mandalina karıştırılabilir), tuz Portakal Soslu Sebzeli Mezgit Yapılışı PATATESLER‹ tepsiye dizin. Süt, krema, sarmısak, tuz ve karabiberi karıştırıp, üzerine dökün. 210 derece fırında sütü çekene dek pişirin. Ayrı bir yerde soğanları doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvıyağda pişirin. Üzerine ıspanağı dökün. Çok az tuz, karabiber ve sarmısağı ekleyip, ateşi kapatın. Pişen patatesleri fırın kabına alıp, yanına ıspanakları dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, kaşarlar eriyene dek fırında bekletin. Ayrı bir yerde doğranmış domatesi, sıvıyağı, sivribiberi ve 2 adet defne yaprağını pişirin. Bu karışımı fırından çıkardığınız patates ve ıspanakların üzerine dökün. Ayrı bir yerde tarator malzemesini karıştırın. Mezgit filetoları 5-6 çorba kaşığı un, karabiber ve tuza bulayıp, kızartın. Portakal sos malzemelerini karıştırıp, kızarttığınız mezgitlerin üzerine dökün. Sos çektikten sonra fırından çıkardığınız patates ve ıspanakların üzerine koyup, taratorla birlikte servis yapın. sofra |