IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Yufkalı Pilav Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
19 Mayıs 2014 21:55
Burce
Yufkalı Pilav

Yufkalı Pilav Malzemeleri
1 adet hazır yufka
1 adet kuru soğan
10 adet mantar
4 yemek kaşığı sıvı margarin
1/2 su bardağı iç badem
1/2 su bardağı kuş üzümü
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 adet rendelenmiş havuç ( İrice Boyda )
Tuz
Karabiber
Tavayı ateşin üzerine alıp yağ ilave edin, yağ ısındığında yemeklik doğranmış soğanları tavaya alın ve kavurun.
Soğanlar yumuşadığında bademleri ekleyip kavurmaya devam edin. Bademler renk almaya yakın rendelenmiş havucu da içine ilave edip karıştırın.
Havuçların rengi sararmaya başladığında ince dilimlenmiş mantarları tavaya alın ve karıştırın.
Mantarlar yumuşadığında pirinci ekleyip şöyle bir karıştırıp, yenibaharı ekleyin ve pirinçler parlak bir hal alıncaya kadar kavurun.
En son su, tuz ve karabiberi ekleyip kapağını kapatın.
Biraz nemli bir haldeyken pilavı ateşten alın ve biraz ılıtın.
Başka bir tavaya yağ ilave edin ve bir yaprak yufkayı tavaya ortalayarak yerleştirin, içine pilavı koyun ve yayıp üzerine yufkayı kapatın.
Altına ocakta, üzerine ise fırında renk verin.
Dilimleyerek servis edin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı