21 Mayıs 2014 09:43 | |
Elysian | İtalyan Mutfağı'ndan Çilekli Krema Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 500 gram şurup (2 su bardağı su ve 15 çorba kaşığı tozşekerle kaynatılmış) 500 gram çilek püresi 1 çorba kaşığı limon suyu 15 gram jelatin İki buçuk su bardağı çırpılmış krema Çilekli Krema (İtalyan Mutfağı) Yapılışı Jelatini bir miktar soğuk suyun içinde eritin. Çilek püresini, şurup ve limon suyu ile karıştırın. Eriyen jelatini de ekleyip çırpın. En son kremayı ilave edin. Tüm malzemeyi yavaşça karıştırın. Kare veya dikdörtgen kalıba koyup, buzdolabında 6-8 saat bekletin. Dilimleyip, dilediğiniz şekilde süsleyerek, servis yapın. sofra |