IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Fransız Mutfağı'ndan Çilekli Şarlot Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Mayıs 2014 20:07
Elysian
Fransız Mutfağı'ndan Çilekli Şarlot Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Yarım kg çilek
400 gram labne peyniri
2-3 çorba kaşığı rom
1 tatlı kaşığı vanilya
3 çorba kaşığı bal
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
100 gram çilekli jöle
2 çay bardağı sıcak su
1 su bardağı kirsch veya çilek likörü
250 gram tuzsuz peksimet
Süslemek için: Çilek

Çilekli Şarlot (Fransız Mutfağı) Yapılışı

Ayıklanmış çileklerin 5-6 adedini süslemek için bir kenara ayırıp, diğer çilekleri dilimleyin. Labne peynirini romla yumuşatın. Üzerine vanilya, bal, rendelenmiş limon kabuğu ve dilimlenmiş çilekleri ilave edip, karıştırın. Ayrı bir kapta çilekli jöleyi sıcak suda eritin. Kirsch veya çilek likörünü ekleyin. Bütün peksimetleri bu karışımda ıslatın ve bir tabağa alın. Kalan jöleyi peynirli karışıma ekleyip, karıştırın. 20 cm'lik derin bir kabın kenarlarına peksimetleri dizin. Kalıbın dibine bir kat peynirli karışımdan koyun. Üzerine peksimet sıralayın ve tekrar peynirli karışımdan koyun. Kalıp dolana kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üstünü peksimetle kapatın. Bir gece buzlukta bekletin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzerini ayırdığınız çileklerle süsleyin ve bekletmeden servis yapın.

sofra

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı