IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: İspanyol Mutfağı'ndan Balık Yahni Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
25 Mayıs 2014 12:38
Elysian
İspanyol Mutfağı'ndan Balık Yahni Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 adet büyük boy levrek
8 adet jumbo karides
2 adet soğan
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş kıyılmış sarmısak
2 adet doğranmış domates
Yarım su bardağı beyaz şarap
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
5-6 adet halka doğranıp haşlanmış kalamar
4-5 adet ayıklanıp haşlanmış midye
16 adet haşlanmış istiridye
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 dal kıyılmış maydanoz
2 adet limon, tuz, karabiber

Balık Yahni Yapılışı

BALIK, karides ve 1 adet bütün soğanı, 2 su bardağı suda haşlayın. Soğanı içinden alıp, suyu yarı yarıya süzün. Kalan soğanı kıyın. Ayrı bir yerde sıvıyağı kızdırın. Üzerine soğan, sarmısak ve domatesi ekleyip, 10 dakika soteleyin. Şarap, defne yaprağı, kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin. Kalamar, midye ve istiridyeleri ekleyip birkaç dakika sote edin. Balıklı karışımı üzerine katıp, birlikte 5 dakika pişirin. Maydanoz ve limonla servis yapın.

sofra

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı