25 Mayıs 2014 12:43 | |
Elysian | İspanyol Mutfağı'ndan Pollo Al Jerez (Şaraplı Tavuk) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Yarım kg tavuk 1 su bardağı un 2’şer çay kaşığı karabiber ve kekik Yarım su bardağı beyaz şarap 4 çorba kaşığı brendy 1 adet tavuk bulyon 1 su bardağı su 1-2 diş sarmısak 150 gram dolma zeytin Kızartmak için: Sıvıyağ Şaraplı Tavuk (Pollo al jerez) Yapılışı FİLETO tavuğu küp şeklinde doğrayın. Una bulayıp, kızgın yağda kızartın. Üzerine karabiber ve kekik serpin. Başka bir tavayı ocağa alarak, tavuğu kızarttığınız yağdan 3 çorba kaşığı aktarın. Tava ateşteyken şarap ve Brendy'i ekleyin. 2 dakika kaynatın. Suda tavuk bulyonu eritin. Sarmısağı ezerek tavuk bulyonlu suya karıştırın. Bu karışımı tavaya ilave edin. İyice karıştırıp tavukları ekleyin. 8 dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan alarak doğranmış zeytinle servis yapın. sofra |