IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: İspanyol Mutfağı'ndan Zeytinyağlı Ahtapot Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
25 Mayıs 2014 12:46
Elysian
İspanyol Mutfağı'ndan Zeytinyağlı Ahtapot


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 kg ahtapot
1 adet soğan
1-2 adet defne yaprağı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, kırmızıbiber

Zeytinyağlı Ahtapot Yapılışı

AHTAPOTU iyice temizleyin. Bacaklarında kum kalmaması için sert ve ağır biçimde dövün. Tekrar temizleyin. Ahtapotu, kaynayan bol tuzlu suya 30 saniye batırıp çıkartın. 1-2 dakika sonra aynı işlemi tekrarlayın. Sonrasında kaynayan suya bırakın. Soğanı dörde bölerek, defne yapraklarıyla beraber suya ekleyin. Ahtapot normal yumuşaklığa ulaşana dek kaynatmaya devam edin. Çıkardığınızda soğumaya bırakın. Soğuduğunda küçük dilimler haline getirerek tabağa alın. Üzerine tuz, kırmızıbiber ve zeytinyağı gezdirerek ılık servis yapın.

sofra

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı