25 Mayıs 2014 13:16 | |
Elysian | Cevap: İspanyol Mutfağı'ndan Kızarmış Kalamar, Kızarmış Biber Sosu İle Ben deeeeeeeee Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
25 Mayıs 2014 13:12 | |
AftieL | Cevap: İspanyol Mutfağı'ndan Kızarmış Kalamar, Kızarmış Biber Sosu İle Acıktım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
25 Mayıs 2014 13:08 | |
Elysian | İspanyol Mutfağı'ndan Kızarmış Kalamar, Kızarmış Biber Sosu İle Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 400 gram kalamar 1 su bardağı un, tuz Hamur için: 1 çay bardağı mısır unu Bir buçuk çay bardağı sıvıyağ 1’er tutam tozşeker ve tuz Su Kırmızı biber sos için: 1 adet kırmızı biber 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı kıyılmış sarmısak 2 çorba kaşığı sirke Yarım su bardağı zeytinyağı Kızartmak için: Sıvıyağ Kızarmış Kalamar, Kırmızı Biber Sosu İle Yapılışı KalamarI iyice haşlayıp, ince yuvarlaklar halinde kesin. Una bulayın. Kızgın yağda kızartın. Hamur için tüm malzemeyi karıştırın (hamur, krep hamurundan biraz daha yoğun olmalı). Hamuru kaşık yardımıyla kızgın yağa atın. Gevrek bir hal alıncaya kadar kızartın. Kırmızı biber sos için yumurta ve sarmısağı robotta 2 dakika kadar çırpın. Bu arada kırmızı biberi közleyin. Kabuğunu soyup iyice ezip püre haline getirin. Robottaki yumurtanın üzerine zeytinyağı ekleyip çırpın. Sirke, kırmızı biber püresi ve tuz ekleyip tekrar çırpın. Servis tabağına önce kızarttığınız hamuru yerleştirin. Üzerine kızarmış kalamarları dizin. Sosu küçük bir kaba alın. Birlikte servis yapın. sofra |