IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Lübnan Mutfağı'ndan Lübnan Kebabı Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
31 Mayıs 2014 11:14
Elysian
Lübnan Mutfağı'ndan Lübnan Kebabı Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

500 gram tavuk kanadı
2 adet tavuk göğsü
500 gram kıyma
500 gram kuşbaşı kuzu eti

Tavuk kanadı marinesi için:
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ, tuz

Tavuk göğsü marinesi için:
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 diş kıyılmış sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı hazır acı sos, tuz

Kıyma harcı için:
250 gram kıyılmış kuyruk yağı
1 adet kıyılmış sivri biber
4-5 dal kıyılmış maydanoz
Yeteri kadar tuz

Kuzu eti marinesi için:
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 diş kıyılmış sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı hazır acı sos

Servis için: Tırnak pidesi

Lübnan Kebabı Yapılışı

TAVUK kanadı marine malzemesini bir kaba alıp karıştırın. Daha sonra kanatları marinenin içinde 2 saat dinlendirin. Ayrı bir yerde tavuk göğsü marinesini hazırlayın. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü, çırpılmış tavuk göğsü marinesinde 2 saat dinlendirip şişlere geçirin. Kıymaya, kıyma harcı malzemesini ekleyip yoğurun. Elinizle yassılaştırıp şişlere geçirin. Kuzu etini, çırpılmış kuzu eti marinesinde 2 saat dinlendirip şişlere geçirin. Tavuk kanatlarını ızgarada önlü arkalı pişirin. Tavuk şiş, kıyma şiş ve kuzu şişi de aynı şekilde ve ayrı ayrı ızgarada pişirin. Pideyi servis tabağına alın. Üzerine pişen etleri karışık şekilde yerleştirip, sıcak olarak servis yapın.

sofra

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı