31 Mayıs 2014 11:36 | |
Elysian | Lübnan Mutfağı'ndan Humus Falafel Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Humus için: 1 su bardağı nohut 3 diş sarmısak 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı tahin 1 adet limonun suyu Falafel için: Yarım kg haşlanmış nohut 1 adet yumurta Yarımşar su bardağı un ve su 1 çorba kaşığı tahin 1 çay kaşığı kişniş 4-5 dal kıyılmış maydanoz 1’er çay kaşığı kimyon ve pulbiber, tuz, karabiber 2 diş sarmısak Kızartmak için: Sıvıyağ Humus Falafel Yapılışı Humusu hazırlamak için, nohudu bir gece tuzlu sıcak suda dinlendirin. Ertesi gün temiz suda yıkayıp süzün. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve pişmeye bırakın. Nohut, sarmısak, tuz, karabiber ve zeytinyağını blenderden geçirin. Tahini yavaş yavaş püre haline gelen harca yedirin. Limon suyunu ilave edip kaşıkla karıştırın. Falafeli hazırlamak için, tüm malzemeyi blenderden geçirin. 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda elinizle küçük toplar yapıp, kızgın sıvıyağda kızartın. Humusla birlikte servis yapın. sofra |