IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: çingene tavuğu :) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Haziran 2014 21:12
Coldman
Cevap: çingene tavuğu :)

çingene ne alaka onu çözemedim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
orman ortamında yapildiği için denilmiş sanırım bu sekilde tahmin ettim en azindan.

güzel görünüyor denemek lazım.
02 Haziran 2014 21:05
Seyra
Cevap: çingene tavuğu :)

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tmm gelelim yap
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

merak ettim bende tadını ilginç bir yemeğe benziyor
.
02 Haziran 2014 21:04
SeckiN
Cevap: çingene tavuğu :)

Yanlış yapmış tenekenin kenarlarını çamur ile kapatacaksın hava alamaması için. Bu pişerken bi tepsi salata yapacan elinle karıştıracan. Bide Pişmiş yufka olacak daldıracan salataya ouf anam
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] siz gelin safranboluya söz yapacam bundan size Tekene bunun adı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
02 Haziran 2014 21:01
Zen
Cevap: çingene tavuğu :)

hahah çok hoş görünüyor. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] biz bunu da yeriz değil mi ;d
02 Haziran 2014 20:38
Elysian
Cevap: çingene tavuğu :)

Haaaaaaaaaaaaarika!
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
02 Haziran 2014 20:35
Seyra
çingene tavuğu :)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Toprak bir zemine 1,5 karış boyunda 3-4 cm çapında çatal bir kazık yere saplanır. İyice yıkanmış tavuğumuz ön kısmından boydan boya aşağıya kadar yarılarak ceket asar gibi çatala asılır. İçine hiçbir zaman petrol ürünü veya yağ konmamış 18 litrelik peynir, turşu veya zeytin tenekesinin ağız kapak kısmı tam kesilmiş olarak ve tavuğa değmeden üstünden ters kapanır. Yerle temas eden kısımları, toprak ile kapatılıp tenekenin üstüne tavuk iriliğinde bir taş ağırlık konur.
Yazın 30 dakika, kışın 40 dakika kadar tenekenin etrafında parmak inceliğinde çalı-çırpı ile teneke boyuna yükselecek ateş yakılır. Süre sonunda 10 dakika kadar etraftaki közlerle bekletilir. Taş alınıp, teneke yavaşça kaldırıldığında sonuç ortaya çıkar. Salça sürülmüş gibi kızarmış, yağı ve suyu yere akmış tavuk. Bir tarafından servis tepsisiyle desteklenip diğer tarafından çatal veya bıçakla tepsiye aktarılır. Kolundan ayağından tutmayın. Kemik elinizde kalıp küllere düşürmeyin. Dörde bölünen tavuk yoldan sıcacık aldığınız yarımşar ekmeğin içine parçalandıktan sonra tuz ve baharat eklenir. Soğan, yeşil biber ve domates takviyesiyle afiyet olsun.
Bu bir tavuk içindi. İkincisi gerekiyorsa iki karış yanına bir kazık daha çakılıp iki teneke aralıklı olarak beraber pişirilebilir.
Aslında bu işin, tenekenin içine girebilecek büyüklükte bir tepsi ilavesi var. Bu tepsinin içine patates, patlıcan, domates, soğan, sarımsak vb. doğranıp birden fazla yemek elde ediliyor. Ancak burada önemli olan tepsinin tam ortasında metal bir çubuk olması gerekli (Tavuğu takmak için). Bu da tepsinin ortasına bir somun konularak (çubuğun ucuna uygun şekilde diş açılıp somuna takılarak) hallediliyor.
Gerisi aynı, alttaki tepside sebze kısmı, üstte çubukta tavuklar. Tenekeyi üstlerine geçirip dışarıyla bağlantıyı kesmek için, tenekenin yere değen kısımlarını biraz toprakla kapatmak, hatta üstüne taş koymak gerekiyor.
Sonra küçük odun parçalarıyla ateş yakılıp bu ateş tenekelerin etrafına eşit bir şekilde dağıtılır. Ateşe ara ara odun atarak desteklenir. Yaklaşık 1 saat sonra yemeğimiz pişmiştir. Altta tavuktan süzülen yağla pişen yemeğin tadına bakanların gözleri genelde tavuğu görmez...

Alıntıdır...

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı