IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Sıkma Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Haziran 2014 17:15
Different
Cevap: Sıkma Tarifi

Elbette
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
06 Haziran 2014 08:33
Elysian
Cevap: Sıkma Tarifi

Uvvv yeni gördüm
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
) @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yedin mi peki?
05 Haziran 2014 23:40
Different
Cevap: Sıkma Tarifi

Sabah yicem kısmet olursa
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
05 Haziran 2014 20:05
Elysian
Sıkma Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Hamuru için:
Yarım bayat ekmek
500 gram un
Tuz
Aldığı kadar su

İçi malzeme için:
5-6 adet haşlanmış patates
1 adet küçük boy soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Hamuru yağlamak için:
2 çorba kaşığı tereyağı

Sıkma Yapılışı

1 EKMEĞİ derin bir kaba koyun ve üzerine su döküp, ıslatın. Elinizle sıkıp, fazla suyunu alın ve parçalayarak, yoğurma kabına koyun. Üzerine elenmiş un ve tuz katıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave ederek yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve yarım saat dinlendirin.
,2 İçi için patatesi ezin ve çok ince kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine patates, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip, birkaç sefer karıştırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
3 Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Un serperek, merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Hamurları yapışmaz yüzeyli bir tavada yağ koymadan önlü arkalı pişirin. Pişen hamurun içine tereyağı sürüp, patatesli iç harçtan 1 çorba kaşığı koyun ve rulo yapın. Diğer hamurlar ve iç harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu: Sıkmayı peynirle de hazırlayabilirsiniz.

sofra

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pek sever
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı