12 Temmuz 2014 06:27 | |
Zey | Cevap: Sirkeli Karnabahar Çorbası Güzel tarif denemek lazim |
08 Haziran 2014 10:25 | |
Elysian | Sirkeli Karnabahar Çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 adet küçük boy karnabahar 1 adet havuç 1 adet soğan 1 diş sarmısak 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı un 2 su bardağı soğuk su 1 çorba kaşığı sirke ya da limon suyu 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta sarısı Tuz, karabiber Üzerine: 1 çay kaşığı yabani safran 1 çorba kaşığı tereyağı Sirkeli Karnabahar Çorbası Yapılışı KARNABAHARI çiçeklerine ayırıp haşlayın. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan, sarmısak ve küp doğranmış havucu alıp, sıvıyağda pembeleştirin. Üzerine 1 çorba kaşığı un ilave edin. Kavurmaya devam edin. 2 su bardağı soğuk su ekleyin. Haşlanmış karnabaharları katarak, kaynamaya bırakın. Diğer tarafta bir kaseye yoğurt ve yumurta sarısını alıp iyice çırpın. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alıp, azar azar yoğurda ilave edin. Karıştırıp, çorbaya katın. Sirkeyi veya limon suyunu ekleyin. Ateşten aldığınız çorbanın üzerine, tereyağında kavrulmuş yabani safranı gezdirip servis yapın. sofra |