IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Sirkeli Karnabahar Çorbası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
12 Temmuz 2014 06:27
Zey
Cevap: Sirkeli Karnabahar Çorbası

Güzel tarif denemek lazim
08 Haziran 2014 10:25
Elysian
Sirkeli Karnabahar Çorbası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 adet küçük boy karnabahar
1 adet havuç
1 adet soğan
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı soğuk su
1 çorba kaşığı sirke ya da limon suyu
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Tuz,
karabiber
Üzerine:
1 çay kaşığı yabani safran
1 çorba kaşığı tereyağı

Sirkeli Karnabahar Çorbası Yapılışı

KARNABAHARI çiçeklerine ayırıp haşlayın. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan, sarmısak ve küp doğranmış havucu alıp, sıvıyağda pembeleştirin. Üzerine 1 çorba kaşığı un ilave edin. Kavurmaya devam edin. 2 su bardağı soğuk su ekleyin. Haşlanmış karnabaharları katarak, kaynamaya bırakın. Diğer tarafta bir kaseye yoğurt ve yumurta sarısını alıp iyice çırpın. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alıp, azar azar yoğurda ilave edin. Karıştırıp, çorbaya katın. Sirkeyi veya limon suyunu ekleyin. Ateşten aldığınız çorbanın üzerine, tereyağında kavrulmuş yabani safranı gezdirip servis yapın.

sofra

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı