23 Haziran 2014 12:50 | |
Elysian | Vişneli İrmik Helvası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 su bardağı irmik 2 su bardağı tozşeker 100 gram margarin 2 su bardağı vişne suyu 1 su bardağı su 1 kase çekirdeksiz vişne Vişneli İrmik Helvası Yapılışı İRMİĞİ tencereye alın. Kısık ateşte yağsız olarak 40 dakika kadar kavurun. Vişne suyu, şeker, su ve yağı ilave edin. Karıştırıp, iyice suyunu çekene kadar kaynatın. Vişneleri ilave edip, ocaktan alın. Üzerine bir bez örtün ve 20 dakika demlendirin. Harmanlayıp servis yapın. Aşçının notu: Su ve vişne suyunu soşuk ilave etmelisiniz. Dilerseniz helvanın üzerine şeker de serpebilirsiniz. sofra |