23 Haziran 2014 13:05 | |
Elysian | Batak Helvası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 su bardağı un Yarım su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı pekmez Batak Helvası Yapılışı SIVIYAĞI tencereye alıp üzerine unu ilave edin. Hafif ateşte, pembeleşene dek yaklaşık 15 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Ayrı bir kapta pekmezi kaynatıp una ekleyin. 4 dakika daha pişirip ocaktan alın. Düz bir kalıba koyup, üzerini düzeltin. Dilimleyerek servis yapın Aşçının notu: Batak helvası,Ankara yöresine ait bir tatlıdır.Bu tatlıyı kaşık yardımıyla tepsiye yerleştirdiğinizde, “Kaşık Helvası” adını alır. Batak helvasının pekmez ölçüsünü artırdığınızda ise tatlıya “Tez geldi” denilir. sofra |