IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Batak Helvası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Haziran 2014 13:05
Elysian
Batak Helvası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pekmez

Batak Helvası Yapılışı

SIVIYAĞI tencereye alıp üzerine unu ilave edin. Hafif ateşte, pembeleşene dek yaklaşık 15 dakika sürekli
karıştırarak kavurun. Ayrı bir kapta pekmezi kaynatıp una ekleyin. 4 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Düz bir kalıba koyup, üzerini düzeltin. Dilimleyerek servis yapın

Aşçının notu: Batak helvası,Ankara yöresine ait bir tatlıdır.Bu tatlıyı kaşık yardımıyla tepsiye yerleştirdiğinizde, “Kaşık Helvası” adını alır. Batak helvasının pekmez ölçüsünü artırdığınızda ise tatlıya “Tez geldi” denilir.

sofra

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı