IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Havuç Helvası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Haziran 2014 13:13
Elysian
Havuç Helvası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 kg havuç
6 çorba kaşığı tereyağı
Bir buçuk litre süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt tozu
4-5 adet kakule
Süslemek için:
1 çay bardağı kuruüzüm
1 çay bardağı antepfıstığı

Havuç Helvası Yapılışı

Havuçları soyup rendeleyin. Altı kalın, yapışmaz yüzeyli bir tavada, 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Üzerine havuçları ilave edin ve 5 dakika kavurun. Üzerine sütü ekleyin. Ara sıra karıştırarak havuçlar suyu tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirin. Havuçlar sütü tamamen çekip kuruduktan sonra, tozşekeri ilave edin. Kalan tereyağını ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Süt tozunu ilave edip birkaç dakika daha pişirin. En son dövülmüş kakule ekleyip 1 dakika daha pişirip servis tabağına alın. Kuruüzüm ve antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.

sofra

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı