23 Haziran 2014 13:13 | |
Elysian | Havuç Helvası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 kg havuç 6 çorba kaşığı tereyağı Bir buçuk litre süt 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı süt tozu 4-5 adet kakule Süslemek için: 1 çay bardağı kuruüzüm 1 çay bardağı antepfıstığı Havuç Helvası Yapılışı Havuçları soyup rendeleyin. Altı kalın, yapışmaz yüzeyli bir tavada, 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Üzerine havuçları ilave edin ve 5 dakika kavurun. Üzerine sütü ekleyin. Ara sıra karıştırarak havuçlar suyu tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirin. Havuçlar sütü tamamen çekip kuruduktan sonra, tozşekeri ilave edin. Kalan tereyağını ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin. Süt tozunu ilave edip birkaç dakika daha pişirin. En son dövülmüş kakule ekleyip 1 dakika daha pişirip servis tabağına alın. Kuruüzüm ve antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın. sofra |