24 Haziran 2014 10:13 | |
Elysian | Vişne Soslu Muhallebi Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 lt süt 1 su bardağı şeker 4 yemek kaşığı nişasta 50 gr margarin 1 yemek kaşığı irmik 1 paket vanilya Tabanı için: 1 paket kakaolu bisküvi Vişne sos için: Yarım kilo vişne 1 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı nişasta Vişne Soslu Muhallebi Yapılışı Sütü tencereye alıyoruz, şeker, nişasta, irmiği ilave edip orta ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Koyu bir kıvam aldığında margarin ve vanilyayı ilave edip margarin eriyene kadar karıştırıyoruz. Geniş bir borcamın zeminini bisküvi ile kaplıyoruz. Üzerine muhallebiyi döküp soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir tencereye vişneyi, şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz. Metal bir kaşık ile vişneleri ezerek karıştırıyoruz. 2-3 dakika kaynadıktan sonra söndürüp süzgeçten geçiriyoruz. Elde ettiğimiz vişne suyuna nişastayı ilave edip tekrar ocağa alıyoruz. İstediğimiz kıvamı elde edince ocaktan alıp hazırladığımız muhallebinin üzerine döküyoruz.. Oda ısısına gelince buz dolabında 2 saat dinlenmesi yeterli. sofra |