25 Haziran 2014 09:44 | |
Elysian | Karidesli Mantı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 200 gram ayıklanmış karides 1 adet yumurtanın akı 3 çorba kaşığı soya sos 2 çorba kaşığı patates nişastası Tuz karabiber 1 adet kırmızı biber 1 adet sivri biber Hamur için: 2 su bardağı un 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1/3 su bardağı su 1 çay kaşığı zeytinyağı Karidesli Mantı Yapılışı Hamur için unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su, tuz ve zeytinyağını da unun ortasına ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Unlanmış bir zeminde hamuru oklavayla açıp 4 cm genişliğinde kareler kesin. ‹ç malzemesi için, ayıklanmış karidesleri yumurta akı, tuz, karabiber ve patates nişastası ile karıştırın. Karışımı hamurların içine paylaştırıp, yarım ay şeklinde kenarlarını kapatın. Kırmızı ve sivri biberi incecik doğrayın. Bir tencerede suyu kaynatıp soya sosu ekleyin. Biberler ve mantıları suda haşlayın. Mantıyı sıcak olarak, suyu ile servis yapın. sofra |