IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Özbek Mantısı Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
25 Haziran 2014 11:04
Elysian
Özbek Mantısı Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


Hamur için:
1 kg un
1 adet yumurta
3 su bardağı su
Bir tutam tuz

Harç için:
1 kg kıyma
5 adet soğan
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Özbek Mantısı Yapılışı

1 UN, yumurta, su ve tuzu yoğurup, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. 30 dakika dinlenmeye bırakın.
2 Harç için kıyma, blenderden geçirilmiş soğan, su, karabiber ve tuzu iyice karıştırın.
3 Dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde bezeler koparıp, oklava yardımıyla incecik açın. İri kareler şeklinde kesip kenara alın. Bezeler bitene dek işlemi tekrarlayın. Her karenin ortasına kiraz domates büyüklüklünde harç yerleştirin. Çapraz köşelerin uçlarını elinizle bastırarak yapıştırın. Daha sonra tüm uçları aynı şekilde birleştirin.
4 Buharlı pişirme tenceresinin suyu kaynayınca, mantıları yağlanmış eleğe yerleştirin. 20 dakika buharda pişirip servis yapın.

Aşçının notu: Buharlı pişirme tencereniz yoksa, mantıyı geniş delikli bir süzgece yerleştirip, süzgeci içinde su kaynayan bir tencerenin içine oturtarak da pişirebilirsiniz.

sofra

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı