05 Temmuz 2014 19:18 | |
Elysian | Hurmalı Güllaç Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 250 gram hurma 6 adet güllaç yaprağı Yedi buçuk su bardağı süt 2 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı gülsuyu Yarım su bardağı file badem Süslemek için: 9 adet vişne 2’şer çorba kaşığı antepfıstığı ve file badem Hurmalı Güllaç Yapılışı SÜT ve tozşekeri ocağa oturtup, parmak yanmayacak kadar ısıtın. Geniş bir kaba 1 çorba kepçesi süt koyup, üzerine parlak tarafı üste gelecek şekilde 1 adet güllaç yaprağı yerleştirin. Gülsuyu damlatıp, file badem serpiştirin. Kaba aynı şekilde 2 yaprak daha koyun. Üçüncü güllaç yaprağının üzerine kıyılmış hurmayı yayın. Kalan 3 adet güllaç yaprağının da üzerlerine süt koyup, gülsuyu ve file badem serperek üst üste yerleştirin. Antepfıstığı serpip, vişne taneleri ile süsleyerek, servis yapın. sofra |