21 Temmuz 2014 12:29 | |
Elysian | Antep Fıstlıklı Tarçınlı Tavuk Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 5 adet tavuk budu 2 çorba kaşığı margarin 1 adet soğan, 1 çay bardağı antepfıstığı 1 çay kaşığı domates veya biber salçası 1 adet havuç 1 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı soya sosu Yarım çay kaşığı tarçın köri Yarım demet maydanoz veya dereotu Marinat için: 1 adet yumurtanın akı 1 çay kaşığı karabiber Yarım limonun suyu 1 çay kaşığı nişasta Tuz, zeytinyağı Antepfıstıklı Tarçınlı Tavuk Yapılışı Öncelikle marinatı hazırlayın. Bunun için bir kaba yumurta akını, karabiberi, limon suyunu, nişastayı, zeytinyağı ve tuzu koyup, çırpın. Ardından tavuk butlarını içine atıp, arada bir karıştırarak 2 saat marinatta bekletin. Bu arada tencereye yağı alın. İçine piyazlık doğranmış soğan ve fıstıkları ekleyip, 5 dakika soteleyin. Salçayı ilave edip, 2 dakika daha soteleyin. Havuçları yarım ay, sivri biberi ince uzun doğrayıp, tencereye ekleyin ve 5 dakika daha soteleyin. Ardından marinattaki tavuk butlarını da sebzelere ekleyip, 10 dakika daha ocakta tutarak tavukları pişirin (gerekirse su ekleyin). İnmesine yakın soya sosu, tarçın ve köri serpin. Tavuk butları yumuşayınca ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanoz veya dereotu ile birlikte sıcak olarak servis yapın. sofra |