IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Köfte Kafa Pilav Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Ağustos 2014 17:48
Elysian
Köfte Kafa Pilav Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Süslemek için: 1 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 adet küçük boy havuç
5-6 adet kornişon turşu
4-5 adet siyah zeytin, tozbiber
Köfteler için:
600 gram tavuk kıyması
1 çay bardağı galeta unu
1 adet küçük boy soğan
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
1’er çay kaşığı kimyon,
karabiber ve tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ

Köfte Kafa Yapılışı
ÖNCELİKLE pilavı hazırlayın. Bunun için pirinçleri yıkayıp süzün. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp kızdırın. Üzerine pirinçleri ve tuzu ekleyip 3-4 dakika kavurun. Sıcak suyu üzerine dökün. Limon suyunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 15 dakika, daha sonra ocağı kısık ateşe getirip 20 dakika daha pişirin. Diğer taraftan köfteleri hazırlamak için tavuk kıymasını bir kaba alıp üzerine soğanı rendeleyin. Kalan malzemeleri de ekleyip birlikte 5 dakika yoğurun. Hazırladığınız harçtan "Köfte Kafa"nın gözlerini yapmak için yuvarlak ve ağzını oluşturmak için de yarım ay şeklinde köfteler hazırlayıp kenara alın. Yüz şeklini oluşturmak için pilavı orta büyüklükte bir kaseye koyup bir servis tabağına ters olarak çıkartın. Kızarttığınız yuvarlak köfteleri göz, yarım ay köfteleri de ağzı oluşturacak şekilde yerleştirin. Göz bebekleri için zeytinleri, kaşları için kornişonları kullanın. Havuçtan burnunu, domatesten kulaklarını ve papyonunu, maydanozdan saçlarını, toz biberden çillerini yapıp "Köfte kafa"yı servise hazır hale getirin.
Aşçının notu: Yoğurma işlemi sırasında köfteye eklediğiniz su, köftenizin iyi pişmesini sağlayacaktır.

sofra

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı