IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Üç Renkli Patates Salatası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
21 Ağustos 2014 19:07
Seyra
Üç Renkli Patates Salatası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
3-4 adet irice patates
4 adet havuç
3 dal taze soğan
1 demet maydanoz
3 kaşık konserve mısır
¼ mor lahana (Yarısının yarısı yeterli oluyor aslında)
Sızma zeytinyağı
1 limonun suyu
Mor lahana notu:
Ben bu salatayı yapacağım zaman bir gece önceden mor lahanayı ince ince doğrayıp tuzla iyice ovuyorum. Bir kaba koyup üstünü kapatıp bir gece buzdolabında bekletiyorum. Böylece daha yumuşak oluyor. Hem karışımı hazırlamak daha kolay oluyor hem de daha lezzetli oluyor. Ben yumuşayın daha çok seviyorum mor lahanayı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yemek Tarifi
Tüm patatesleri haşlayın. Soyun.
Bir kaba alıp patates ezici ya da bir çatalla iyice ezin.
Üç eşit parçaya ayırıp ayrı ayrı kaplara koyun.
Üstlerine birer tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ile üçe böldüğünüz limonun suyunu ilave edip karıştırın.
Havuçları rendeleyin ve yaklaşık 5 dakika kadar kavurun.
Taze soğan ve maydanozları ince ince doğrayın.
Salatayı yapacağınız kabınızın içini komple streç filmle kaplayın. Ben genellikle sunumu da güzel olduğu için kek kalıbı kullanıyorum. Dikdörtgen kalıplarda da çok şık duruyor.
Artık salatanın katlarını oluşturmaya başlayabiliriz.
İlk patatesli kabınıza havuçları ekleyip iyice karıştırın. Tuzunu ilave edin. Mutlaka tadına bakın. Çünkü yazımın başında da belirttiğim gibi çok lezzetli bir salata. Kendi damak tadınıza göre karışım miktarlarını ayaralayabilirsiniz.
Hazırladığınız havuçlu karışımı kalıbınızın el altına düzgünce yayın.
İkinci patatesli kabınıza ince ince doğranmış taze soğan ve maydanozları ekleyin. İyice karıştırın. Tuzunu ilave edin.
Bu karışımıda kalıbınıza, havuçlu karışımınızın üstüne güzelce yayın.
Son patatesli kabınıza da geceden yumuşatılmış mor lahananızı ve konserve mısırınızı da ekleyip karıştırın. Bu karışıma tuz ilave edin demeyeceğim. Çünkü zaten lahanaları geceden tuz ile ovmuştuk.
Bu karışımı da kalıbın en üstüne düzgünce yaydıktan sonra, ters çevirdiğinizde salatanın tabanının düzgün olması için kalıbınızın üstünü de streç filmle kapatın. Buzdolabına kaldırın.
Ortalama 2-3 saat beklettikten sonra servis tabağınıza koyup servis yapabilirsiniz.
İsteğinize göre salatınızın üstüne süslemeler yapabilir ya da çeşitli soslarla tatlandırabilirsiniz.
Bu arada bir not daha söylemek istiyorum. Karışımları hazırlarken çatal kullanırsanız daha rahat edersiniz. Kaşıkla karıştırmak size zaman kaybettirip, gereksiz yorulmanıza sebep olabilir.
Afiyet olsun...

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı