IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kadayıf Sarma Tatlısı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Eylül 2014 19:56
Lilith
Cevap: Kadayıf Sarma Tatlısı

Lcia Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Lezzeti harika,
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
en çok bayramda gidiyor hatta baklavadan daha çok tercih ediliyor

evet artık çoğu insan baklava yerine tercih ediyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
02 Eylül 2014 19:52
Lcia
Cevap: Kadayıf Sarma Tatlısı

Lezzeti harika,
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
en çok bayramda gidiyor hatta baklavadan daha çok tercih ediliyor
02 Eylül 2014 19:39
Lilith
Cevap: Kadayıf Sarma Tatlısı

Kadayıf Dolması aslında, pek güzel yaparım, Erzurumun meşhur tatlılarındandır çokta güzeldir
02 Eylül 2014 19:38
Lcia
Kadayıf Sarma Tatlısı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler;

300 gram kadayıf
100 gram tereyağ
Ceviz

Şerbeti için;

4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
3-4 damla limon


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılışı;

Öncelikle şerbet hazırlanır ve ılıması için bir kenara alınır.

Tereyağ eritilir ve kadayıflarımızla iyice karıştırılır. Kadayıflar kendi içinde bazen topaklanmış olabiliyor bu aşamada elimizle aça aça kabartıyoruz. Kadayıftan yaklaşık 1cm kalınlığında parçalar alıp (10 cm uzunluğunda olacak kadar) elimizle düzeltip eşit parçalara ayırıyoruz. Daha sonra sarma yapar gibi cevizini uç kısmına koyup sarmaya başlıyoruz.

Tüm kadayıflara aynı işlemi uyguladıktan sonra kadayıflarımızı 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kızaran kadayıflarımızın ilk sıcaklığı gittiğinde (1-2 dakika sonra) ılıttığımız şerbetini üzerlerine döküyoruz. 2-3 saat dinlenen kadayıflarımız servise hazır.

Afiyet Şifa Olsun...












Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı