02 Eylül 2014 20:06 | |
Lcia | Kupta Frambuazlı ve Muhallebili Güllaç Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; 5 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1-2 kaşık gül suyu(arzuya bağlı) 6 güllaç yaprağı Arası için; Ceviz, fıstık vb. Muhallebi için; 3 su bardağı süt Yarım su bardağı nişasta 2 yemek kaşığı un 1 su bardağının 3′te 2′si kadar toz şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı Sos için; 2,buçuk su bardağı frambuaz (ben dondurulmuş frambuazlardan alıyorum) 1 yemek kaşığı nişasta 1 Su bardağının 3′te 2 si kadar şeker Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı; Muhallebi için tüm malzemeler karıştırılır ve kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve 10 dakika mikserle karıştırılır. Güllaç için 5 su bardağı süt, şeker ve vanilya ısıtılır. Güllaç yaprağı makasla 4 e bölünür ve 1 parçası süte batırılır ve elimizle büzüştürerek ilk kupa konulur ardından muhallebiden 4 kaşık döküp cevizini ekleyip 2. kat güllaç yaprağı yine ıslatılır ve kuptaki muhallebili karışıma konur. Kup bardaklarınızın büyüklüğüne göre kaç kat yapacağınızı kendiniz belirleyebilirsiniz. İşlem sırasında güllacı ıslatmak için hazırladığınız sütü ara ara ısıtın ki soğumasın. Tüm güllaçları bu şekilde hazırlayıp pay ettikten sonra kalan sütü üzerlerine gezdiriyoruz. Ardından frambuazı, nişasta ve şekerle doğrayıcıda karıştırıp kaynayana kadar pişiriyoruz. Soğuyan güllaçlarımıza servis esnasında sosunu da pay edip afiyetle yiyoruz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Afiyet Şifa Olsun... |