IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kupta Frambuazlı ve Muhallebili Güllaç Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Eylül 2014 20:06
Lcia
Kupta Frambuazlı ve Muhallebili Güllaç Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler;

5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1-2 kaşık gül suyu(arzuya bağlı)
6 güllaç yaprağı
Arası için; Ceviz, fıstık vb.

Muhallebi için;

3 su bardağı süt
Yarım su bardağı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağının 3′te 2′si kadar toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Sos için;

2,buçuk su bardağı frambuaz (ben dondurulmuş frambuazlardan alıyorum)
1 yemek kaşığı nişasta
1 Su bardağının 3′te 2 si kadar şeker


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapılışı;

Muhallebi için tüm malzemeler karıştırılır ve kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve 10 dakika mikserle karıştırılır. Güllaç için 5 su bardağı süt, şeker ve vanilya ısıtılır. Güllaç yaprağı makasla 4 e bölünür ve 1 parçası süte batırılır ve elimizle büzüştürerek ilk kupa konulur ardından muhallebiden 4 kaşık döküp cevizini ekleyip 2. kat güllaç yaprağı yine ıslatılır ve kuptaki muhallebili karışıma konur.

Kup bardaklarınızın büyüklüğüne göre kaç kat yapacağınızı kendiniz belirleyebilirsiniz. İşlem sırasında güllacı ıslatmak için hazırladığınız sütü ara ara ısıtın ki soğumasın.

Tüm güllaçları bu şekilde hazırlayıp pay ettikten sonra kalan sütü üzerlerine gezdiriyoruz. Ardından frambuazı, nişasta ve şekerle doğrayıcıda karıştırıp kaynayana kadar pişiriyoruz. Soğuyan güllaçlarımıza servis esnasında sosunu da pay edip afiyetle yiyoruz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Afiyet Şifa Olsun...













Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı