02 Eylül 2014 21:31 | |
Lcia | Süt Reçeli Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Siz hiç süt reçeli yediniz mi?? Malzemeler; 1 litre süt 1 bardak şeker 1 çay kaşığı kabartma tozu Yapılışı; Şeker ve süt kaynaması için derin bir tencerede ocağa konulur tencere çok derin olsun. Kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı kabartma tozu ilave edin. Orta ateşte sık sık karıştırın kabartma tozu attığınızda reçel köpürecektir. Sürekli karıştırın. Köpürmesi durduğunda kaynamaya devam eden reçelimiz cıvık bir muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alalım ve kavanoza dökelim bekledikce katılaşaktır. Arzuya göre 1 çay bardağı fındık tozu ekleyip fındık ezmesinede çevirebilirsiniz. Çok leziz ve pratik mutlaka deneyin 1 litre sütten (fotoğrafta gördüğünüz reçellikten) 2 adet reçellik kadar çıkıyor. Afiyet Olsun... |