IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Taze fasulye yoğurtlaması (Ege Bölgesi) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Eylül 2014 19:14
SimHa
Taze fasulye yoğurtlaması (Ege Bölgesi)

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]







Ege bölgesinde sıkça yapılan tam bir yaz yemeği.Bu yemeği İzmir’de çokça bulunun taze börülceyle de yapabilirsiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler




  • Yarım kilo taze fasulye
  • 15 tane kadar yeşil biber
  • 4 tane irice domates
  • 1 kase yoğurt
  • 5-6 diş sarımsak
  • kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı

Taze fasulyemizi fazla çekirdekli olmayan türünden alıyoruz ( ayşe kadın). Varsa yan kılçıklarını ayıklayıp uzunlamasına bölüp, doğruyoruz. Tenceremizde suyumuzu kaynatıp içine 1 çay kaşığı şeker atıyoruz ( şeker, fasulyemizin haşlanırken yeşil kalmasını sağlıyor). Temizleyip yıkadığımız fasulyelerimizi iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Biberlerimizi temizleyip kızartmalık doğruyoruz. Domateslerimizi de soyup kuşbaşı doğrayıp içlerine sarımsaklarımızı da doğruyoruz. Tavamıza yağımızı koyup ısıtıyoruz. Biberlerimizi kızartıp çıkarıyoruz. Aynı yağda sarımsak doğradığımız domateslerimizi de kızartıyoruz. Haşlayıp süzdüğümüz taze fasulyelerimizi servis yapacağımız tabağımıza alıyoruz. Üzerine kızarttığımız biberlerimizi yayıyoruz. çukur bir kasede 2 su bardağı kadar yoğurdumuzu 1 çay kaşığı tuzla çırpıp fasulye ve biberlerimizin üzerine yayıyoruz ( yoğurdu katı yerinden kullanın ki yemeğimizin üzerinde sulanmasın). Üstüne kızarttığımız domateslerimizi de yayıyoruz. Domatesler sulu kaldıysa fazla suyunu süzün, yemeğimiz fazla sulanmasın. Afiyetle yiyin.









Alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı