IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Patatesli Mantar Sote Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Eylül 2014 23:32
Seyra
Patatesli Mantar Sote


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

600 gram kültür mantarı
2 adet patates
2 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1/4 demet maydanoz
Patatesleri kızartmak için:

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

NASIL YAPILIR?

Soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Uzunlamasına kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri yarım ay şeklinde kesin.
Kültür mantarlarını büyüklüklerine göre ortadan ikiye kesin. Sarımsakları ve maydanozu incecik kıyın.
Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Soğan ve sarımsakları renk alana kadar kavurun. Ardından; doğradığınız (küçük ise bütün olarak) mantarları ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin.
Sotelenen mantarlı harca doğranmış sivri biberleri ekleyin ve orta ateşte pişirin.
Tuz, pul biber ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Soteyi aralarda karıştırarak pişirmeye devam edin.
Kabuğunu soyduğunuz patatesleri parmak şeklinde doğrayın. Ayrı bir kızartma tenceresinde ayçiçek yağını kızdırın. Patatesleri, kızgın yağda renk alana kadar kızartın.
Kızarmış patatesleri mantar soteye katıp, karıştırdıktan sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı