IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Damla Sakızlı Ahtapot Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
06 Eylül 2014 23:40
Seyra
Damla Sakızlı Ahtapot


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

120 gram ahtapot (kol kısmından)
1/2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1/4 çay kaşığı tuz
Sosu için:

1 adet (0,5 gram) damla sakızı
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı çiğ krema
1 dal taze kekik
Servisi için:

1 çay kaşığı nane

NASIL YAPILIR?

Etli, kol kısmından kullandığınız ahtapotu, jülyen şeklinde doğrayın. Sarımsakları, incecik kıyın. Tereyağını bir tavada kızdırın.
Doğranmış ahtapotları, sarımsak ve tuz ilavesi ile soteleyin.
Damla sakızlı sos için; damla sakızını su ile ayrı bir yerde kaynatın.
Damla sakızı tamamen eridiğinde hazırladığınız sosu, sotelediğiniz ahtapota azar azar ekleyin ve pişirme işlemini sürdürün.
Çiğ kremayı, kaynayan damla sakızlı sos ile ılıştırarak azar azar katın. Ocağın altını kısın ve 2 dakika kadar pişirmeye devam edin.
Servis tabağına aldığınız damla sakızlı ahtapotu, nane ilavesi ile bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı