IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Karpuz Püreli Buzlu Çay Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
09 Eylül 2014 21:03
Seyra
Karpuz Püreli Buzlu Çay


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

1,5 litre su
2 yemek kaşığı siyah çay
500 gram karpuz
1/2 su bardağı esmer şeker
1 adet limon suyu
1/4 demet nane
3 su bardağı buz küpü



NASIL YAPILIR?

Suyu derin bir tencerede kaynatın. Kapalı bir çay süzgecine aldığınız siyah çayı kaynayan suya atın, ocağın altını kapatın.
İri yapraklı siyah çayı 15 dakika kadar demleyerek hazırlayın.
Ilınan çaya esmer şeker ve limon suyunu kattıktan sonra hızlıca karıştırın.
Hazır durumda olan demlenmiş çayı geniş ağızlı bir sürahiye alın. Ayıklayıp, yıkadığınız nane yapraklarını içine katın.
Kabuğunu aldıktan sonra iri parçalar halinde kestiğiniz karpuz dilimlerinin çekirdeklerini çıkartın. Çatalla ezerek püre haline getirin. Süzgeçten geçirerek sürahiye ekleyin.
Kıvam alması ve tatların birbirine karışması için buzdolabında bekletin.
Servis öncesinde eklediğiniz buz küpleri ile karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin. Sıcaktan bunalan sevdiklerinizle paylaşın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı