13 Eylül 2014 21:59 | |
Seyra | Siyah üzüm guymağı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 kg siyah üzüm 300 gram tozşeker 250 gram mısır unu 2 litre su 100 gram çekilmiş ceviz içi 100 gram çekilmis fındık içi 20 gram hindistancevizi SİYAH ÜZÜM GUYMAĞI TARİFİ Siyah üzümleri iyice yıkayıp derin bir tencereye alın. Üzerine tozşekeri gezdirin. Suyu ekleyip kısık ateşte bir buçuk saat kadar kaynatın. Su azaldığında bir miktar su ekleyebilirsiniz. Kaynama işlemi bittikten sonra karışımı blenderden geçirin. Tekrar tencereye alıp, bir çırpma teli yardımı ile mısır ununu ekleyip karıştırın. 5-10 dakika daha kaynatın. Bu arada sürekli karıştırarak, dibinin tutmamasına dikkat edin. ikinci defa kaynattıktan sonra süzgeçten geçirin. Servis yapacağınız kuplara paylaştırın. Tatlılar ılıdıktan sonra, birkaç saat buzdolabında bekletin. Üzerini ceviz, fındık ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın |