IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Brandy Snaps Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
14 Eylül 2014 22:44
Seyra
Brandy Snaps


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler
1 paket + 1 çorba kaşığı tereyağı (270 gr.)
450 gr. pudra şekeri (4 su bardağı)
225 gr. bal (bir küçük kavanoz)
225 gr. un (2 su bardağı + 1 çorba kaşığı)
1 çay bardağı susam



Tarif
Balı bir tavaya alıp kısık ateşte ısıtın, içinepudra şekerinikoyup karıştırın.
Eriyip karamelize olunca ateşi kapatın ve oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ekleyin ve iyice yedirene kadar karıştırın.
Sonra azar azar unu ilave edin ve karıştırın.
Elde ettiğiniz hamuru tezgaha alıp susamları ekleyinve5-6 dakikayoğurun.
Aşağıdaki kıvama geldiğini gördüğünüzde olmuştur.
Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.
Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve bunları avuç içi büyüklüğünde hafif ince açın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve açtığınız hamurları aralıklı olarak tepsiye dizin.
Hamurlar pişip göz göz olana kadar fırında pişirin.
Yaklaşık 10 dakika. Ama fırına göre süre değişir, sürekli kontrol edin pişerken. Yanmamasına dikkat edin, hamur ince olduğu için çabuk pişecektir.
Pişen hamurun kıvamı yumuşak olacak.
Snapsleri yağlı kağıttan yavaş ve dikkatlice ayırın ve her birini orta boy (ya da hangi genişlikte isterseniz) bir su bardağını ters çevirip bardağın şeklini almaları için resimdeki gibi üzerine yerleştirin.
Hamurlar soğuyup katılaşana kadar bardağın üzerinde bekletin.
Katılaşınca ve şekli sabitleşince snapsleri bardaklardan ayırın.
İşte size pastanelerde tatlıların ve pastaların üzerinde gördüğümüz dantel görünümlü şekerlemeler.
İstediğiniz şekilde yakışacağını düşündüğünüz tatlılarınızı servis yaparken dekor olarak kullanabilirsiniz. İstenirse yenebiliyor da bunlar ayrıca.
Biraz sert olmakla beraber lezzetli ve güzel şeyler.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı