IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Midye Tatli Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
27 Eylül 2014 23:08
Seyra
Midye Tatli


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
1 çay bardağı süt
1 çay baradağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya(tarifte yoktu,ben koydum)
aldığı kadar un
açmak için 1 çay bardağı buğday nişastası
içi için iri çekilmiş bir su bardağı ceviz içi
üzerine sürmek için bir yemek kaşığı erimiş tereyağı
Şerbet İçin:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 limon
Tarif
Önce şerbet malzemeleri kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Süt,sıvı yağ, yumurta,kabartma tozu,vanilya ve unla yumuşak bir hamur elde edilir.
20 dakika kadar dinlendirilir.Hamur 6 bezeye ayrılır
.Her beze nişasta yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açıp üst üste konur.Merdane yardımıyla açılır.
Açılan yufka rulo yapılarak birer santim genişliğinde bıçakla kesilir(yaklaşık 17-18 tane). Her parçanın ortasına avuç içiyle bastırılarak bir çay bardağı kadar büyütülür.
Ortasına ceviz içi konularak kapatılır.
Fırın tepsisine dizilerek üzerine eritilmiş tereyağı sürülür.
180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş şerbet dökülür.
Afiyet olsun:-)

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı