IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ev Yapimi Cevizli Baklava Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
27 Eylül 2014 23:34
Seyra
Ev Yapimi Cevizli Baklava


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı su
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pirinç unu
250 gr tereyağı
350 gr çekilmiş ceviz
Şerbet için:
5 su bardağı tozşeker
3.5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tarif
Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın.
Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın.
Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın.
Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın.
Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın.
Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisini yağlayın.
Tereyağını eritip ılınmaya bırakın.
Birinci gurup yufkayı tepsiye yayın.
Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin.
İkinci gurup yufkayı üzerine yayın.
Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka gurubunu yayın.
Baklava şeklinde dilimleyin.
Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin
Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.
Şerbeti hazırlamak için;
Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın.
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın.
Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine dökün.
Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı