IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Karidesli Spagetti Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Ekim 2014 12:45
AngeL
Karidesli Spagetti


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


  • 250gr. karides
  • 2-3 diş sarımsak
  • Cherry domatesi(kışlık domates konservesi de olabilir)
  • Zeytinyağı
  • Spagetti makarnası
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 2-3 tane kuru domates
  • 1 tane sivri biber (normal de 1 tane kırmızı pepperoni doğruyorum içine. Yoktu yeşil sivri biber kullandım)
  • Sıvı Krema
  • Limon suyu ve bio limonsa rendesini

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Karidesi taze her yerde bulunmadığı için, ben buzlu alıyorum. Bir tabağın içinde buzlarını çözdürün. Çözüldükten sonra, yıkayıp kurulayın. Bir kâsenin içine baharatları, yağı, limon suyunu ve rendesini karıştırın. Karidesleri içine ilave edin ve güzelce harmanlansın sosla. Karidesleri kenara alıp yarım saat bekletelim (daha fazla da olabilir, zamanımıza bağlı ama ne kadar fazla durursa o kadar çok daha güzel içine çeker kokuları. ). Bu arada Cherry domatesleri sıcak suda bir kaç dakika kaynatalım, kabukları çabuk soyulsun (büyük domateste altına çizik atalım, suya koymadan). Soyduktan sonra ortadan kesip, az yağlı tavanın içine koyup, biraz tuz ve karabiber ilave edelim ve 5-10 dakika pişirelim. Fazla tava kirletmek istemiyorsanız, pişen domatesi bir kâseye alın. Tavayı ocağa alın ve altını acın. Tava ısınmışsa karidesleri içine ilave edin ve kızartın. Karidesler rengini değiştirirse, domates sosunu da içine ilave edin ve karıştırın. Bir aşırın kaynasın ve istediğiniz kadar krema koyun içine. Altını kısın daha kaynatmayın. Makarnanız pişerken suyundan da sosumuza koyabiliriz. (kremadan önce). Makarnamız da pişmişse, üstüne istediğiniz kadar dökün ve Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı