IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Yufka mantısı tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Ekim 2014 11:31
AngeL
Yufka mantısı tarifi

Yufka mantısı tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Yufka mantısı tarifini sizlere sunuyor! Makarna - Mantı Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Yufka mantısı tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!
Yufka mantısı tarifi malzemeler:


  • 4 yufka
  • 300 gr. kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı ayran
  • 100 gr. margarin
  • Tuz
  • Karabiber
Sos Malzemesi
  • 4 diş sarımsak
  • 250 gr yoğurt
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Kuru nane
  • Kırmızı pul biber


Yufka mantısı tarifi hazırlanışı:


  • Soğanı rendeleyin.
  • Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
  • Yufkaları ortadan ikiye bölüp sekiz yarım yufka elde edin.
  • Kıymayı sekize bölün.
  • Bir yufkayı tezgaha yayın.
  • Üzerine fırçayla önce ayran sonra erittiğiniz margarin sürüldükten sonra kenarlarını hafifçe içe doğru kıvırın.
  • Kıymadan bir parça alıp yufkanın geniş kenarına serin.
  • Rulo yaparak yufkayı sarın ve 2'şer cm genişliğinde kesin.
  • Tüm yufkaları ve kıymayı aynı şekilde hazırlayın.
  • Fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine kalan eritilmiş margarin sürüldükten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Servis tabağına alın.
  • Sos Hazırlanış
  • Sarımsaklı yoğurt, Teremyağ ile kızdırılmış kırmızı pul biber ve nane ilave ederek servis yapın.
Sos Hazırlanış
  • Sarımsaklı yoğurt, margarin ile kızdırılmış kırmızı pul biber ve nane ilave ederek servis yapın.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı