05 Ekim 2014 22:07 | |
AngeL | Fas Mutfağı: Safranlı ve Tarçınlı İrmik Helvası, Çilek Sos ile Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Safranlı ve Tarçınlı İrmik Helvası, Çilek Sos ile Yapılışı BİR tencerede 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağını birlikte eritin. Çam fıstıkları, 1 çay bardağı irmik, 1 çay kaşığı toz tarçın ve toz safranı ilave edip fıstıklar kızarıncaya kadar ağır ateşte kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra şekeri, kaynar suyu ve kaynar sütü ilave ederek dinlenmeye bırakın. Bu arada çilek sos için bütün malzemeleri ağır ateşte 5 dakika kaynatıp blendırdan geçirin ve soğutun. İrmik helvasını çilek sos ile servis yapın. |