05 Ekim 2014 22:08 | |
AngeL | Fas Mutfağı: Karamelize Kuru İncir ve Susam Tohumu ile Kuzu Tajin Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Karamelize Kuru İncir ve Susam Tohumu ile Kuzu Tajin Yapılışı Derin bir kaba aldığınız incikleri zeytinyağında kavurun. Ardından arpacık soğanların büyük bir kısmını ve sarmısakları ekleyip 5 dakika boyunca sote edin. Sonrasında Fas baharatları karışımını, çubuk tarçını, elma dilimi yaptığınız taze zencefil soğanını, kırmızı tozbiberi, lif safranı, kuru erikleri, kuru incirin bir kısmını, deniz tuzunu, tozşekeri, karabiberi, zencefili de ilave ederek bir-iki kez karıştırın ve sonrasında kapaklı bir çömleğe aktarın. Çömleğe aktardığınız malzemelere et suyunu ve tuzu ekleyerek fırında kaynamaya bırakın. Etler yumuşayınca fırından alın ve arpacık soğan, kuru incir ve susam tohumu ile servis yapın. |